NO ÉS CERT QUE ES PROHIBEIXI L’ACOMIADAMENT

Que diu el reial decret publicat en el BOE del 28 de març?

Article 2 Mesures extraordinàries per a la protecció de l’ocupació.

La força major i les causes econòmiques, tècniques, organitzatives i de producció en les quals s’emparen les mesures de suspensió de contractes i reducció de jornada previstes en els articles 22 i 23 del Reial decret llei 8 2020 de 17 de març, no es podran entendre com a justificatives de l’extinció del contracte de treball ni de l’acomiadament.

Que significa?

Que els acomiadaments que es produeixin a l’empara de l’actual crisi poden ser declarats improcedents. Les empreses hauran de pagar 45 dies per any treballat fins a febrer de 2012 i 33 d’ara endavant amb un topall 24 mensualitats. És a dir, l’acomiadament li surt a la patronal més car però NO ELS IMPEDEIX ACOMIADAR

A qui l’afecta aquesta mesura?

A tots els treballadors/as que siguin acomiadats per causa de l a actual crisi A partir del DISSABTE 28 DE MARÇ Tots els acomiadats amb anterioritat (més d’1 milió segons les pròpies dades de CCOO i UGT que donen suport a les mesures del govern) aquesta mesura no els inclou.

Què hauria de dir un decret que prohibís els acomiadaments?

Que qualsevol acomiadament que es produís a l’empara de la crisi del coronavirus, que no fos per raons disciplinàries demostrades, sigui declarat NUL Això obligaria a la patronal a la readmissió i al pagament dels salaris de tramitació durant el període transcorregut entre l’acomiadament i la sentència del judici.

Això és PROHIBIR ACOMIADAMENTS!